El Camí de la Llum

Dolors Cabot (Escola Pare Algué. Manresa)
Toni Casserras (Assessor LIC)

A l’Aula d’Acollida de l’Escola Pare Algué de Manresa, hem aprofitat que aquest any ens tocava preparar el Pregó Infantil de les Festes de la Llum per fer un regal a la ciutat: El Camí de la Llum, un itinerari sonor per la història de la Sèquia de Manresa.
Us convidem a descobrir-la tot passejant per Manresa, bo i equipats amb el vostre dispositiu mòbil (telèfon, reproductor mp3…).

A partir de començament de curs, els alumnes de 5è de Primària de l’Aula d’Acollida han estat estudiant el procés de construcció de la Sèquia de Manresa (s.XIV) i l’anomenat Miracle de la Misteriosa Llum, a través de lectura de textos sobre la història local, visites a llocs emblemàtics de la ciutat (El Carme, Sant Miquel, el carrer del Balç, l’Arxiu Històric Comarcal de Manresa, etc.).

Amb tot el que han après, han imaginat com eren els personatges clau d’aquest fet històric i han creat un diàleg, de manera que cadascú explica, el paper que va tenir en aquells fets en un punt diferent de Manresa. Aquests diàlegs s’han gravat i editat amb el programa de lliure ús Audacity i els han publicat i geoposicionat a Internet a través del servei Woices (web catalana que crea àudio-guies virtuals, http://woices.com), de manera que sigui accessible amb qualsevol dispositiu mòbil amb reproducció d’àudio i que es puguin escoltar bo i passejant per la ciutat.
Per facilitar la realització de l’itinerari s’ha creat un fulletó imprimible  amb les instruccions per poder sentir els diàlegs i seguir el recorregut proposat.

Si a més, es disposa d’un smartphone (iPhone, Blackberry o un que utilitzi Android) amb l’aplicació gratuïta Woices, pots sentir els diàlegs a cadascun dels llocs on hem situat els personatges, sense haver de descarregar els fitxers abans de sortir.
Amb el servei Wikiloc (http://wikiloc.com) s’ha creat el fitxer per qui vulgui fer servir el GPS per seguir el recorregut.
Tots els enllaços als fitxers, al fulletó a les aplicacions a Woices i a Wikiloc són accessibles a través del bloc: http://informatiuparealgue.blogspot.com.

Els alumnes que l’han creat han presentat públicament el “Camí de la Llum” el dia 25 de maig de 2012 al Museu de la Tècnica de Manresa.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Número 03 - juny 2012 i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.