El Batxibac, un enfocament plurilingüe de francès i anglès a Sant Fruitòs

Batxibac1

A  l’Institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós de Bages els alumnes tenen l’oportunitat de cursar un batxillerat que reforça com pocs l’aprenentatge conjunt del francès i l’anglès. Es tracta de l’anomenat Batxibac, el curriculum mixt que possibilita l’obtenció simultània de dos títols: Batxiller i Diplôme du Baccalauréat General.

L’alumnat de les modalitats de Ciències i Tecnologia i d’Humanitats i Ciències Socials poden cursar l’anglès com a primera llengua estrangera i fer alhora un terç de l’horari lectiu en francès: Llengua i literatura francesa, Història de França, Història d’Espanya, Teatre, Estada a l’empresa, Tutoria i Estades d’estudis en un Lycée de França.

Aquesta formació permet l’accés directe a les universitats catalanes o a través de la Selectivitat. També permet accedir a les universitats franceses amb les mateixes condicions que l’alumnat del baccalauréat francès.

Els avantatges són principalment per a l’alumnat que cursa el Batxibac però el programa té un impacte molt positiu en l’enfocament plurilingüe del projecte educatiu i particularment sobre el procés d’ensenyament-aprenentatge que es desenvolupa a l’ESO. S’han ampliat les hores de francès en el currículum de l’ESO i s’han obtingut recursos extraordinaris com el d’auxiliar de conversa

Es constata que els alumnes de l’ESO que en el futur volen beneficiar-se del programa aprofiten amb més dedicació les classes de francès i els intercanvis perquè saben del requisit d’accés del nivell B1, de les exigències del Batxibac i alhora poden fer-se càrrec amb més facilitat dels beneficis del seu esforç addicional.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Número 06 -maig 2014 i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *