Editorial

Que l’educació travessa moments delicats no és cap novetat. En els darrers anys hem vist com les restriccions econòmiques dificultaven cada vegada més les condicions de treball dels centres i del professorat. En aquest context, és realment complicat obrir portes a la innovació ja que, sense recursos, resulta gairebé impossible l’aventura de tirar endavant projectes de millora. La reducció de mitjans al centres –tant humans com materials– s’ha vist agreujada per la disminució dels suports externs que aporten diferents institucions, entitats i organismes, que també han vist com minvaven els seus pressupostos.

Sense obviar la sensació de desànim que genera aquest cúmul de mancances, cal valorar especialment la tenacitat de centres i docents que dediquen esforços a impulsar activitats i experiències que aporten valor afegit a la tasca educativa.
En aquest número recollim algunes d’aquestes iniciatives, explicades de la mà dels seus impulsors, als quals agraïm la disponibilitat per publicar-les.

També aprofitem l’avinentesa per donar les gràcies a tot el professorat que participa en els grups de treball i en els seminaris de coordinació que, malgrat les dificultats, encara funcionen a la zona i d’una manera especial a les persones que coordinen desinteressadament aquestes activitats.

Des del Centre de Recursos Pedagògics s’ha procurat mantenir un any més una sèrie d’iniciatives singulars del territori (el programa iPot, el recull de treballs de recerca de batxillerat, la gimcana matemàtica, la trobada de petxa-kutxa, l’espai web d’orientació acadèmica i professional…), que han tingut sempre molt bona acollida entre els grups que hi han participat. La implicació del Consell Comarcal del Bages és clau perquè algunes d’aquestes activitats es puguin tirar endavant. Esperem continuar rebent el seu suport en el futur per poder garantir-ne la continuïtat.

Fotografia: Jordi Puig (http://www.flickr.com/photos/raigverd/3393900804)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Número 04 - febrer 2013 i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.