Conèixer i apadrinar les fonts de Súria

Seminari de coordinació d’Escoles Verdes de Súria
Escola Francesc Macià
Escola Mare de Déu de Montserrat
Escola Sagrat Cor de Jesús

Dins el programa Escoles Verdes hem volgut que els nens i nenes coneguin  i respectin les nostres fonts, tant urbanes com naturals.
Perquè les fonts són un element important del patrimoni natural d’un poble. La tradició en l’ús de les fonts està molt arrelada a la nostra cultura. Era habitual, fer celebracions o simplement sortir a fer un bon dinar a la font, anar-hi pel dijous llarder. Hi ha fonts ben preparades per a fer-hi fontades, altres conegudes per els excursionistes i caçadors…

L’actuació  ha consistit a conèixer i fer una recerca d’informació de les fonts del municipi i els voltants, entre les tres escoles del poble.
S’ha fet un repartiment de les fonts que estudiaria cada escola, i s’ha definit quin tipus de font faria cada cicle. Educació Infantil i Cicle Inicial les fonts urbanes, Cicle Mitjà i Cicle Superior les fonts naturals.

Al llarg del curs, cada escola, per cicles han visitat i han fet la recerca de les seves fonts, i han elaborat un dossier de treball amb les característiques més importants.
A més s’ha buscat un Padrí o Padrina per a cada font. També per a cada font s’ha fet un mural amb una foto antiga i una d’actual i s’han explicat els aspectes més rellevants de la font que es volien destacar.

L’ajuntament hi ha col·laborat amb la compra d’uns 25 càntirs per a les aules i per regalar als padrins, així com facilitant-nos els mapes on eren situades les 12 fonts.

Tot aquest treball ha quedat recollit en una exposició conjunta que està sent itinerant per les tres escoles.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Número 03 - juny 2012 i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.