Public Art Project

Carmina Pinya i Jaume Illa
iEARN-Pangea

Tres centres del Bages (l’Escola Torres Amat -de Sallent-, l’Escola Francesc Macià -de Súria- i l’Escola Vedruna -d’Artés-) participen en l’edició d’enguany del projecte telemàtic Public Art, promogut per iEARN-Pangea, al qual s’han inscrit més de 50 grups procedents de 10 països diferents.
El projecte, que utilitza l’anglès com a llengua de treball, té per objectiu fomentar el coneixement i el respecte de l’art públic, tot utilitzant eines web avançades, que permeten publicar i difondre les aportacions de cada grup.

Els participants -organitzats en grups- han d’escollir una obra d’art públic del seu entorn, fer una petita recerca sobre l’autoria, la història i el significat de l’obra, descriure-la (materials, formes, colors…) i fotografiar-la. Amb tot aquest material han de confegir un text escrit i un enregistrament de veu, que sintetitzin les dades més rellevants d’entre tota la informació recollida. Aquests textos es fan en anglès.

echoUn cop s’ha preparat el text, l’enregistrament i la fotografia, s’utilitza l’aplicació Woices per publicar-los i compartir-los amb la resta de participants en el projecte. Aquesta eina permet georeferenciar el punt on es troba l’obra treballada en un mapa i vincular-hi el text, la veu i la imatge.
El producte acabat queda recollit en una fitxa que compta amb una URL única. Aquests en són alguns exemples:

Per a la divulgació de les novetats relacionades amb el projecte (noves incorporacions de grups, treballs aportats, etc.) s’utilitza el compte de Twitter @PublicArtPro.

La història del projecte es remunta al curs 2005-2006. Durant aquests anys s’han utilitzat diferents plataformes per mostrar el treball dels participants però s’ha mantingut la motivació inicial que el va generar: el foment d’una metodologia basada en la cerca d’informació, l’elaboració de continguts i la publicació d’aquests utilitzant les possibilitats de les eines TIC, en el marc d’una proposta col·laborativa i interdisciplinar.

Trobareu tota la informació sobre Public Art Project, el grups participants i les aportacions que ja s’han fet a http://publicart.iearn.cat.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Número 02 - febrer 2012 i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.