Editorial

Ens complau presentar el primer número d’edubages, una revista electrònica promoguda pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages, que neix amb la voluntat de divulgar experiències didàctiques, fomentar la col·laboració entre els centres i el professorat de la comarca i aportar elements de reflexió sobre la tasca docent.

Som conscients que a les escoles i als instituts es duen a terme moltes activitats innovadores que, sovint, no s’arriben a conèixer més enllà del centre. Ja sigui per manca de temps o per modèstia, a molts docents els costa explicar públicament allò que han fet, ha funcionat i n’estan contents.
Ens agradaria que aquesta publicació servís per difondre des de petites experiències d’aula fins a projectes de més envergadura, sempre que aportin plantejaments metodològics innovadors i resultats que puguin servir de referència a altres centres.

També en aquesta línia, voldríem que el coneixement d’altres pràctiques fos el punt de partida d’accions col·laboratives entre escoles i instituts, especialment ara que els mitjans tecnològics permeten la comunicació àgil i el compartiment de recursos.

Finalment, creiem que és interessant que la revista inclogui alguns documents que propiciïn el debat i la reflexió al voltant d’aspectes organitzatius, metodològics o didàctics. Per aquest motiu, procurarem que a cada número hi hagi almenys un article amb aquest enfocament.

El format electrònic, pel qual hem optat, ofereix avantatges molt notables respecte al suport paper. Els costos són infinitament més baixos i, per contra, la difusió pot ser molt més àmplia i ràpida. A això cal afegir-hi que s’elimina el condicionant de l’extensió dels articles i s’hi afegeix la possibilitat d’incloure-hi elements multimèdia.

Esperem que trobeu interessant aquesta iniciativa. Estem oberts als suggeriments de tots els docents per millorar i fer útil la revista i, evidentment, us convidem a participar-hi fent-nos arribar les vostres experiències.

L’equip del CRP del Bages

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Número 01 - juny 2011 i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.