Coneguem els nostres escriptors: Miquel Desclot

CRP del Bages

Coneguem els nostres escriptors és una activitat que s’ofereix des de fa tres cursos des del CRP del Bages als centres de Manresa i comarca, emmarcada en el programa d’activitats de suport als centres, iPot, amb l’objectiu de donar a conèixer els/les escriptors/es del nostre país.

L’edició d’enguany s’ha dedicat a conèixer el poeta i escriptor Miquel Desclot.
Els/les tutors/es dels grups-classe participants han estat convocats a unes reunions preparatòries, assessorats per Josep M. Aloy, escriptor i crític de literatura infantil i juvenil, i Roser Rojas, mestra i dibuixant.

L’activitat consisteix en un treball sobre l’obra de l’autor que fa l’alumnat dels centres participants i una trobada final amb l’escriptor on els nois i noies exposen a l’autor i a la resta de centres, una mostra del treball fet a l’aula.

El passat 14 d’abril, va tenir lloc la trobada dels centres participants amb en Miquel Desclot, a la sala de l’auditori de Caixa de Manresa a la Plana de l’Om. Es van fer tres sessions, dues al matí i una a la tarda.
Els nois i noies, inspirats en els poemes d’en Desclot, van crear els seu propis poemes, van  jugar amb les paraules, van fer rodolins i embarbussaments, van recitar, van interpretar… en fi, va ser una mostra variada, sorprenent i creativa. Des d’un treball sobre “La cançó més bonica del món” en què els nens i nenes de diferents nacionalitats van cantar cançons dels seus països; un treball de cal·ligrames; la realització d’instruments musicals; endevinalles a partir del llibre “Més música, mestre!”; creació de rodolins; jocs amb els sons de les paraules; creació d’un àlbum il·lustrat; la recreació i la interpretació de tres versions diferents del poema “La Rateta d’escala”: la Rateta militar, la Rateta gòtica i la Rateta roquera;  una entrevista molt interessant al poeta; una versió teatrealitzada del poema “Cinc dits d’una mà”; històries versificades i inspirades en el “Bestiolari de la Clara”; la creació d’una cançó; l’experiència de recitar poemes a alumnes més petits…

Van participar-hi set centres: l’Escola Pare Algué, l’Escola Renaixença, l’Escola L’Espill i l’Escola Sant Ignasi de Manresa, l’Escola Riu d’Or de Santpedor, l’Institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet i l’Institut Mig-Món de Súria.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Número 01 - juny 2011 i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.