Coves del Toll

Cova formada a partir del fenòmen geològic anomenat de carstificació que consisteix en la filtració de les aigües de la pluja carregades amb diòxid de carboni que en contacte amb les roques calcàries dissol el carbonat càlcic i dóna lloc a un relleu característic. La cova es divideix en dues parts: galeria sud (108 m) que va ser ocupada per l'home prehistòric i galeria est (50 m) que voreja, travessa o passa per sobre del curs fluvial, d'aigua freda i cristal.lina (riu intermitent). És una de les coves d'Europa més rica en fauna del Quaternari, durant la glaciació Würm, i amb indicis de la presència humana ja en el Paleolític Mitjà i, principalment, en el Neolític.

 

Contacte

Per als grups escolars, cal concertar dia i hora de visita trucant al telèfon 93 820 91 34 o escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Enllaços

Al web oficial de les coves, a més de les informacions pràctiques, hi ha la descripció de les activitats pensades específicament per a escolars.


El CRP disposa de les següents maletes pedagògiques sobre la prehistòria:

 

Localització i accés

Al terme municipal de Moià. S'hi accedeix per la carretera N-141 C, a uns 6 km. de la cruïlla de Moià en direcció a Vic, prop del punt quilomètric 32, on hi ha un trencall a mà dreta que hi porta. 

 

Informacions complementàries

És interessant combinar la visita amb el Museu arqueològic i paleontològic de Moià, on s'exposen restes originals trobades a les coves.